DM i bordtennis

DM i bordtennis spilles i denne weekend i Gladsaxe, men medaljehåbet Skarsholm er ude med en skade, der kan vise sig at være alvorlig.

Patrick Skarsholms CV er virkelig flot; sølvvinder ved DM i herresingle for lidt over et år siden, guld i single U21 og herre junior ved ungdoms DM, og vinder af en international U19-titel i Italien i 2021.

Pga af en håndledsskade var Patrick Skarsholm naturligvis ikke i det bedste humør, da han blev interviewet af Sjællandske.

”Det er ikke så godt. Det er faktisk noget rigtig lort”, sagde Patrick.

Skarsholm har ikke haft mulighed for at træne meget pga en håndledsskade de sidste par måneder, og det har også begrænset hans involvering i Grundspil 2.

I interviewet med Sjællandske lagde den tidligere DM-sølvvinder i herresingle ikke skjul på sin frustration over situationen, og luftede en konkret bekymring for den fremtidige karriere.

I nær fremtid er planen, at håndleddet skal scannes, og på kort bane håber Patrick naturligvis, at han kan komme tilbage og deltage i slutspillet om medaljerne efter Grundspil 2, selvom han i interviewet med Sjællandske luftede en stor bekymring.

”Jeg tænker da over, om det nogensinde bliver bedre, eller om det er ødelagt for evigt. Hvis jeg ikke kan træne, så falder jeg jo hurtigt i niveau. Det er primært, når jeg slår baghånd, at det gør ondt”, sagde Skarsholm til Sjællandske.

Næstved Bordtennis’ sportschef Jeppe Spottog har som Skarsholm også repræsenteret Danmark internationalt på ungdomsniveau, og han har fundet tid til i hvert fald delvist at genoptage den spillemæssige karriere.

”Jeg var begyndt at savne bordtennis, så jeg har trænet 2-3 gange om ugen de sidste par måneder og spillet en masse kampe. Jeg håber da at gå videre fra den indledende pulje ved DM”, sagde Jeppe til Sjællandske.

Jeppe kan sagtens lave en overraskelse eller to, men det er kritisabelt, at det detaljerede program for DM ikke er offentliggjort endnu. Det er ikke sådan man skaber interesse om det nationale mesterskab, og jeg tænker især på de spillere, der kommer fra Bornholm, Fyn og Jylland. De fleste spillere har en hverdag, som skal gå op med bordtennis, og i dette tilfælde med DM, så Bordtennis Danmark burde have informeret bedre. Stærkt af Gladsaxe at favne dette store projekt, men BTDK  bør sørge for det operationelle overblik.

På den anden side af sundet spilles der også om det individuelle svenske mesterkab i denne weekend, og vi er repræsenteret af Simon Arvidsson og Andreas Törnkvist, som begge er en vigtig af Næstved Bordtennis’ kampe i medaljespillet.

Den tidligere svenske landsholdsspiller Andreas Törnkvist har en lav rating i Sverige på grund af flere års fravær, men selvom han var useedet vandt han overraskende let mod stortalentet Charlie Carlsson. Charlie er virkelig talentfuld og har besejret Johan Barius og Anton Andersson i denne sæson, så han er ikke en walk-over. I næste runde vandt Törna over elitedivisionsspilleren Harald Andersson, og det illustrerer Andreas’ form.

Det er superfedt at se, at Törna er tilbage på den store scene.

Simon Arvidsson vandt også sin match, så Næstved Bordtennis er repræsenteret af to spillere i ottendedelsfinalerne om det svenske mesterskab, og det bliver spændende at se de næste dages kampe ved DM og SM.

Patrick Skarsholm og Jeppe Spottog
Simon Arvidsson (foto: Per Hällström). Silver in mens double
Andreas Törnkvist
Jeppe Spottog belønnes af Næstved Kommunes borgmester for hans store indsats

Team Næstved Sponsor: