Internationalt nyt

International succes for flere af vores spillere!

Luxembourg Cup championship (Tomas Koldas)

I Luxembourg lykkedes det Houwalt med Tomas Koldas at vinde pokalturneringen med en klar 4-0 sejr. Tomas gjorde sin del af arbejdet som førstesingle med 2 singlesejre, og dermed blev det til endnu en pokal til den 22-årige tjekkiske landsholdsspiller.

Tomas, som netop har skrevet under på en 2-årig aftale med Næstved Bordtennis for sæsonerne 23/24 og 24/25, vil være supercoach på Næstved Bordtennis’ sommerlejr i uge 31, under ledelse af sportschef Jeppe Spottog.

Koldas er en del af det tjekkiske landsholds bruttotrup og repræsenterede Tjekkiet ved VM for hold i Kina i efteråret med en meget fin indsats til følge. Det er tydeligt, at han har taget næste skridt i den spillemæssige udvikling, og også på det mentale område er han blevet virkelig god. Konkret har det også givet sig udslag i, at han ved årsskiftet havde en rating i Luxembourg som nr. 2.

Sweden Tour Eslöv (Anton Andersson og Simon Arvidsson)

Lad mig sige det med det samme, Simon og Anton er også i topform i øjeblikket! Simon vandt sidste udgave af Sweden Tour, men begge spillere har også været utrolig stærke i Superettan.

I Sweden Tour Eslöv måtte Anton Andersson, der var seedet som nr. 20, igennem gruppespil, men det var ikke et problem for den formstærke spiller. Formatet i Sweden Tour er ret voldsomt, for alle kampe spilles samme dag, og der er kun få pauser mellem de mange kampe, og med næsten 100 deltagere kræver det god form og fysik.

Allerede i anden runde i hovedturneringen blev det alvor mod den 2. seedede Fabian Åkerström. Åkerström, som er i top 10 i den bedste svenske række, er defensiv, men den taktiske opgave løste Anton helt perfekt og vandt 3-1 i sæt.

I ottendedelsfinalen blev det ikke meget lettere, for modstanderen var Florian Bourrassaud, som spiller i den franske Pro A, der rangerer lige efter den tyske Bundesliga i styrke. Men Anton overraskede endnu engang og vandt i 5 sæt.

Kvartfinalen mod 18-årig Charlie Carlsson var et revancheopgør fra sidste kamp i Superettan, hvor Anton vandt i en hård kamp. Denne gang var Charlie lidt bedre, og han spillede nærmest fantastisk i hele kampen med utrolig aggressivt spil i baghåndsdiagonalen. Synd for Anton, men virkelig stærk indsats!

Simon var seedet 3-4, og fik først problemer mod Silkeborgs 19-årige Max Hedbom, der har et utroligt topniveau men også et lavt bundniveau. Til sidst vandt Simon, og i ottendedelsfinalen blev det til 3-0 mod den finske landsholdsspiller Alex Naumi efter en stærk indsats.

I semifinalen havde Simon også lidt problemer mod Charlie Carlsson, men 3-1 og endnu en finale for den 32-årige Næstvedspiller.

Mod Pär Gerell, som spiller i Pro A i Frankrig og som har været oppe som nr. 27 i Verden, manglede Simon en lille smule, men det var tydeligt de to spillere kendte hinanden rigtigt godt, og det blev 1-3 efter en hård turnering med utrolig mange kampe.

Det lover godt før de afgørende kampe i Bordtennisligaen.

 

 

 

 

Houwalt med Tomas Koldas vandt pokalfinalen i Luxembourg (from Facebook)
Simon Arvidsson og Gerell (foto from facebook)
Anton Andersson (from facebook). Stærk i Sweden Tour Eslöv

Team Næstved Sponsor: