Mindeord for Jørgen Pedersen

Det er med tungt hjerte at Næstved Bordtennis desværre må meddele at klubbens mangeårige ildsjæl Jørgen Pedersen sov stille ind 31/12-2023 efter mange års sygdom.

Jørgen var ikke blot en ildsjæl i Næstved Bordtennis og fulgte med i bordtennis til det sidste, men var også et stort aktiv i KVIK Næstved, hvor han i 1980’erne og frem til 1990’erne var spiller, træner og formand igennem mange år, inden han kom til Næstved bordtennis.

Jørgen havde et stort bordtennishjerte der brændte for sporten igennem hele livet, og var mest kendt som spilleren der ville vinde alle sine kampe, og gerne spildte lidt af sin elskede Jolly Cola på gulvet for at stå bedre fast under kampen.

Det var ikke kun som spiller, at Jørgen brændte for sporten, men også som træner, hvor Jørgen efter en lang periode i KVIK Næstved kom til Næstved Bordtennis som træner, hvor han var et meget stort aktiv og ildsjæl igennem mange år.

Jørgen startede sommerkurser for både danske og udenlandske spillere. Han arrangerede uofficiel landskamp mellem Grønland og Næstved, samt arrangerede en masse klubture. Han arrangerede også Nordiske Mesterskaber og ungdoms DM i Næstved.

Jørgen var en dygtig træner, og blev ansat som landsholdstræner for drenge og piger,  men Jørgens hjerte bankede mest for Grønland, som han rejste til i 1990’erne, og blev ansat som landholdstræner for Grønland. Det var på Grønland, at de første sygdomstegn desværre begyndte at viste sig, og Jørgen trak sig fra rampelyset og rejste hjem til Danmark.

Jørgen havde en drøm om en klub i Næstved med frie træningstider og egen hal.
Den drøm var Bo Spottog med at at indfri, da Næstved Bordtennis blev grundlagt, og byggede sin egen hal.
En af Næstved Bordtennisklubs største succeser og rekrutteringsgrundlag, er Aktiv ferie, som er opstået i samarbejde med Jørgen og Brian Neerup, samt et lobbyarbejde med “Mærk Næstved” som Søren Lund og Henrik Cortz var en stor del af.

Jørgen nød den nye hal og klub, og det var et stort øjeblik da Næstved Bordtennis for første gang i 2021 vandt DM guld, hvor han stolt proklamerede “Vi gjorde det sku!”

Bo Spottog var i sin ungdom spiller under Jørgens trænerrolle, og Bo har hjulpet og betydet meget for Jørgen. Det betød også meget for Jørgen i den sidste tid, at han boede få meter ved hallen i sin lejlighed, så han altid kunne komme ind i klubben for at snakke og se bordtennis, og selvom Jørgen den sidste tid var meget plaget af demens, så tog alle klubbens medlemmer imod ham med varme og en snak, stort tak til alle medlemmer.

Æret være Jørgen P’s minde 

Jørgen i KVIK trøjen, hvor han tilbragte mange år.
Foto: kviknaestved.dk
Billeder af Jørgen er ikke til at finde, men vi fandt dog dette fra 2021.

Team Næstved Sponsor: